Slatke pogačice sa šljivama su zgodne za doručak, večeru ili užinu uz šoljicu kafe. Lako se prave od lisnatog testa, a biće savršeno vazdušaste i hrskave. Uz dodatak domećeg fila biće kao iz najlepše pekare u gradu. 

Za njih vam neće biti potrebno mnogo sastojaka, odličnog su ukusa, a što je najbolje od svega ostaće sveže i sutradan. 

Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 500 g lisnatog testa
  • 200 g šljiva
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U mleko dodajte jaje, šećer i kukuruzni skrob, sve sjedinite, pa zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Šljive očistite od koštica i isecite na kockice. Lisnato testo malo rastanjite oklagijom, pa ga isecite na kvadrate dimenzija 10x10. Svaki napunite sa malo fila i odozgo stavite šljive. Preklopite tako da dobijete trougao i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada su gotove ostavite da se prohlade pa ih pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE