Projara je starinski recept za pecivo koje se puni sirom, spanaćem, prazilukom, slaninom... Nastala je od proje koje se pravi od brašna, vode i soli, a u projaru mogu da se dodaju razni sastojci. Danas svaka domaćica ima neki svoj recept koje ovo pecivo čini ukusnijim, a mi vam predlažemo da napravite klasičnu projaru sa sirom, ali u kalupu za mafine. Odličan je predlog i kao predjelo za neku svečanu priliku. Pročitajte i kako najlakše da očistite kalup za mafine posle upotrebe.

  • Sastojci:
  • 220 g kukuruznog brašna
  • 80 g običnog brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 250 g feta sira
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

U posudi pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Zatim sipajte kiselu vodu, jogurt, jaja i ulje. Dobro sjedinite da dobijete glatku smesum pa dodajte krupno mrvljeni sir. Kalup za mafine malo nauljite i sipajte smesu. Pecite na 200°C tačno 10 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE