Projara je starinski recept za pecivo koje se puni sirom, spanaćem, prazilukom, slaninom... Nastala je od proje koje se pravi od brašna, vode i soli, a u projaru mogu da se dodaju razni sastojci. Danas svaka domaćica ima neki svoj recept koje ovo pecivo čini ukusnijim, a mi vam predlažemo da napravite klasičnu projaru sa sirom, ali u kalupu za mafine. Odličan je predlog i kao predjelo za neku svečanu priliku. Pročitajte i kako najlakše da očistite kalup za mafine posle upotrebe.
- Sastojci:
- 220 g kukuruznog brašna
- 80 g običnog brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 250 g feta sira
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Zatim sipajte kiselu vodu, jogurt, jaja i ulje. Dobro sjedinite da dobijete glatku smesum pa dodajte krupno mrvljeni sir. Kalup za mafine malo nauljite i sipajte smesu. Pecite na 200°C tačno 10 minuta, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem