Projara je neizostavni deo svake srpske trpeze i nema osobe koja je ne voli. Uz priloge po želji ona je idealna za doručak i večeru, a domaćice vole da je serviraju i uz predjelo.
Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g slaninice
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
Priprema:
Slaninicu propržite na sopstvenoj masnoći. Sve ostale sastojke pomešajte u jednoj vanglici i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju umešajte i slaninu. Izlijte u tepsiju i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus