Projara je neizostavni deo svake srpske trpeze i nema osobe koja je ne voli. Uz priloge po želji ona je idealna za doručak i večeru, a domaćice vole da je serviraju i uz predjelo.

Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g slaninice
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja

Priprema:

Slaninicu propržite na sopstvenoj masnoći. Sve ostale sastojke pomešajte u jednoj vanglici i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju umešajte i slaninu. Izlijte u tepsiju i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE