Projara je neizostavni deo svake srpske trpeze i nema osobe koja je ne voli. Uz priloge po želji ona je idealna za doručak i večeru, a domaćice vole da je serviraju i uz predjelo.
Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 šolje kukuruznog brašna
- 2 šolje belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g slaninice
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
Priprema:
Slaninicu propržite na sopstvenoj masnoći. Sve ostale sastojke pomešajte u jednoj vanglici i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju umešajte i slaninu. Izlijte u tepsiju i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Beskvasni hleb od heljde
Trikovi da iskoristite previše kiselo testo, koje ne može da naraste
Sezonska pasta sa bundevom