Nema ništa lepše nego kada se kućom širi miris domaćih kiflica. Pogotovo kada se prave od jednostavnih sastojaka koje već imate kod kuće i bez kvasca, pa nema dugog čekanja da testo naraste. Možete da ih filujete nadevom po želji, a super su i prazne. Bice vazdušaste i mekane, a najlepše su dok su još vruće, a ako ih spremite u kutiju sa pokopcem ostaju sveže i po nekoliko dana. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 g maslaca
  • 200 g svežeg sira
  • pola kašičice soli

Priprema:

U brašno dodajte kockice omekšalog maslaca, pa umesite da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte sir i so, pa sve zajedno umesite da dobijete glatko testo. Podelite ga na 3 dela, zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru na petnaest minuta da se malo stegne. Nakon tog vremena testo razvijte na pobrašnavljenoj podlozi. Podelite ga na 8 ili 12 trouglova, u zavisnosti koliko velike kiflice želite, pa zamotajte svaku. Postupak ponovite i sa preostalim testo. Ređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 do 20 minuta, ili dok kiflice ne dobiju zlatno žutu boju.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE