Ukoliko ste ljubitelj pice, a nemate vremena da je pravite ujutru za doručak, ovi brzi mafini su pravo rešenje. Izuzetno lako se prave, a vi ćete za manje od pola sata imati mekano i vazdušasto pecivo sa ukusom čuvenog italijanskog specijaliteta. 

Poslužite ih uz domaći kečap, a sigurno da će nestati sa stola čim ih iznesete.  

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 220 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica origana
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 50 g šunke
  • 50 g slanine
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Dobro umutite jaja da zapene, pa im dodajte jogurt i ulje i još jednom sve dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo koje treba da bude ređe. Potom u njega dodajte naseckanu šunku, kačkavalj, slaninicu i sve dobro izmešajte da se sastojci ravnomerno rasporede po testu. Kalup za mafine koji ste obložili korpicama ili podmazali ulje, napunite više od pola dobijenom smesom, i u svaki odozgo dodajte malo origana. Recite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE