Ukoliko ste ljubitelj pice, a nemate vremena da je pravite ujutru za doručak, ovi brzi mafini su pravo rešenje. Izuzetno lako se prave, a vi ćete za manje od pola sata imati mekano i vazdušasto pecivo sa ukusom čuvenog italijanskog specijaliteta.
Poslužite ih uz domaći kečap, a sigurno da će nestati sa stola čim ih iznesete.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 220 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 50 g rendanog kačkavalja
- 50 g šunke
- 50 g slanine
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Dobro umutite jaja da zapene, pa im dodajte jogurt i ulje i još jednom sve dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo koje treba da bude ređe. Potom u njega dodajte naseckanu šunku, kačkavalj, slaninicu i sve dobro izmešajte da se sastojci ravnomerno rasporede po testu. Kalup za mafine koji ste obložili korpicama ili podmazali ulje, napunite više od pola dobijenom smesom, i u svaki odozgo dodajte malo origana. Recite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus