Najbolji način da iskoristite sezonu tikvica je da isprobavate različite i zanimljive recepte, a upravo takav je i ovaj. Šareni mafini od tivkica su pravo letnje jelo koje je lagano i nije skupo, a i jednostavno se pravi. Možete da poslužite sa umakom koji je opisan u nastavku teksta, a možete i same da jedete. Ukusni i sočni, super su predlog za doručak, večeru ili druženje sa prijateljima. 

Ako više volite slatku verziju, pročitajte i kako da napravite čokoladne mafine sa vanilom

Sastojci:

  • 3 male tikvice
  • 10-12 čeri paradajza
  • 1 crni luk
  • 10-12 maslina
  • 3 jajeta
  • 100 ml mleka 
  • 1 kašika maslinovog ulja (može i obično) 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica kima
  • 1 čen belog luka

Za sos:

  • 3 kašike grčkog jogurta 
  • 1 kašika majoneza 
  • 1 kašika kečapa 
  • mirođija 

Priprema:

Tikvice isecite na kockice, pa propržite na zagrejanom ulju i posolite. Jaja umutite, pa sipajte mleko, ulje i brašno i prašak za pecivo. Dobro sjedinite, a zatim dodajte secakni paradajz, masline, crni luk i prohlađene tikvice. Opet dobro promešajte, pa pospite origano i kim i dodajte mleveni beli luk. Sve dobro promešajte. U kalup za mafine stavite korpice, a zatim u svaku sipajte dobijenu smesu. Pecite na 180°C oko 40 minuta. U međuvremenu napravite sos. Pomešajte jogurt, majonez i kečap, pa dodajte seckanu mirođiju. 

Izvor: Stvar ukusa