Verujemo da ste do sada isprobali razne recepte za punjeni hleb, koji se najčešće prave od starog hleba, tako što odsečete vrh vekne, izdubite sredinu i napunite meso ili povrćem. Međutim, da li ste nekada probali da napunite domaći hleb. Upravo takav recept danas delimo sa vama. Mekano domaće testo u kombinaciji sa povrćem i sirom je dobitna kombinacija.

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 360 g brašna

Nadev:

  • 100 g kukuruza
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 crvene paprike
  • 200 g feta sira
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • bosiljak, so

Za premazivanje:

  • 1 žumance
  • susam

Priprema:

Pomešajte mleko, ulje, jaje, so, šećer i kvasac. Umutite žicom pa dodajte brašno i mešajte špatulom. Pokrijte i ostavite 40 minuta da odmara. Za to vreme u  činiji pomešajte sve sastojke za nadev. Povrće iseckajte na kockice, kao i fetu.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu površinu pa premesite. Rukama ga razvucite u oblik kruga, kao da pravite testo za picu. Stavite 2/3 nadeva, pa uhvatite ivice tog kruga i zatvorite na vrhu (formirajte oblik kupe). Zatim malo pritisnite rukama testo ponovo praveći krug. Ostatak nadeva rasporedite odozgo po sredini. Ivice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite 25 minuta na 180°C.

Izvor: Stvar ukusa