Verujemo da ste do sada isprobali razne recepte za punjeni hleb, koji se najčešće prave od starog hleba, tako što odsečete vrh vekne, izdubite sredinu i napunite meso ili povrćem. Međutim, da li ste nekada probali da napunite domaći hleb. Upravo takav recept danas delimo sa vama. Mekano domaće testo u kombinaciji sa povrćem i sirom je dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 25 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice suvog kvasca
- 360 g brašna
Nadev:
- 100 g kukuruza
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 200 g feta sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- bosiljak, so
Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaje, so, šećer i kvasac. Umutite žicom pa dodajte brašno i mešajte špatulom. Pokrijte i ostavite 40 minuta da odmara. Za to vreme u činiji pomešajte sve sastojke za nadev. Povrće iseckajte na kockice, kao i fetu.
Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu površinu pa premesite. Rukama ga razvucite u oblik kruga, kao da pravite testo za picu. Stavite 2/3 nadeva, pa uhvatite ivice tog kruga i zatvorite na vrhu (formirajte oblik kupe). Zatim malo pritisnite rukama testo ponovo praveći krug. Ostatak nadeva rasporedite odozgo po sredini. Ivice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite 25 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem