Hleb koji će obožavati cela porodica.

Verujemo da ste do sada isprobali razne recepte za punjeni hleb, koji se najčešće prave od starog hleba, tako što odsečete vrh vekne, izdubite sredinu i napunite meso ili povrćem. Međutim, da li ste nekada probali da napunite domaći hleb. Upravo takav recept danas delimo sa vama. Mekano domaće testo u kombinaciji sa povrćem i sirom je dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 25 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice suvog kvasca
- 360 g brašna
Nadev:
- 100 g kukuruza
- 1/2 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 200 g feta sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- bosiljak, so
Za premazivanje:
- 1 žumance
- susam
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaje, so, šećer i kvasac. Umutite žicom pa dodajte brašno i mešajte špatulom. Pokrijte i ostavite 40 minuta da odmara. Za to vreme u činiji pomešajte sve sastojke za nadev. Povrće iseckajte na kockice, kao i fetu.
Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu površinu pa premesite. Rukama ga razvucite u oblik kruga, kao da pravite testo za picu. Stavite 2/3 nadeva, pa uhvatite ivice tog kruga i zatvorite na vrhu (formirajte oblik kupe). Zatim malo pritisnite rukama testo ponovo praveći krug. Ostatak nadeva rasporedite odozgo po sredini. Ivice premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite 25 minuta na 180°C.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.