Hleb je neizostavna namirnica na srpskoj trpezi. Nijedan obrok se ne može zamisliti bez njega, a umesto da ga kupujeto evo kako da ga umesite. Zaboravite na pekaru i napravite sami pravi domaćinski hleb. Testo se lako mesi, kratko morate da sačekate da odstoji i eto ukusnog obroka.
- Sastojci:
- 700 g brašna
- 400 ml vode
- 10 g suvog kvasca
- 30 g otopljenog putera
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešajte 400 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer, so, zagrejanu vodu i otopljen puter. Dobro promešajte i poklopite. Ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte ostatak brašna i zamesite meko testo. Dobijeno testo stavite u kesu za pečenje. Na gornjoj strani testa pravimo rez. Ostavite 20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C/356°F 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem