Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI HLEB SA HRSKAVOM KORICOM: Bolji nego iz pekare - nema prljanja tepsije, peče se u kesi (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte recept za domaći hleb koji uspeva svima.

 hleb recept.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Hleb je neizostavna namirnica na srpskoj trpezi. Nijedan obrok se ne može zamisliti bez njega, a umesto da ga kupujeto evo kako da ga umesite. Zaboravite na pekaru i napravite sami pravi domaćinski hleb. Testo se lako mesi, kratko morate da sačekate da odstoji i eto ukusnog obroka.

  • Sastojci:
  • 700 g brašna
  • 400 ml vode
  • 10 g suvog kvasca 
  • 30 g otopljenog putera
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U činiji pomešajte 400 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer, so, zagrejanu vodu i otopljen puter. Dobro promešajte i poklopite. Ostavite 20 minuta da se aktivira kvasac. Zatim dodajte ostatak brašna i zamesite meko testo. Dobijeno testo stavite u kesu za pečenje. Na gornjoj strani testa pravimo rez. Ostavite 20 minuta. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C/356°F 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Sigurno je dobro čim se peče u najlonskoj kesi.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti