Navikli ste da se pite obično prave od gotovih kora, ali isprobajte drugačiji recept i napravite sami testo. Biće vam potrebno malo više vremena za pripremu, ali će se rezultat isplatiti. Mekano domaće testo, bogat nadev, a preko hrskavo lisnato testo očaraće vas na prvi zalogaj. Sada ćete ovako spremati stalno.
- Sastojci:
- 300 ml vode
- 6 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 180 g pečuraka
- biber, so
- 100g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 komad lisnatog testa
- 1 jaje
- susam
Priprema:
U manju činiju sipajte vodu, dodajte kvasac i mešajte dok se kvasac ne rastvori. U drugu veliku posudu dodajte brašno i sipajte postepeno rastvoreni kvasac i mešajte. Dodajte maslinovo ulje, posolite i promešajte. Kada se dobije testo, mesiti ga rukama dok testo ne postane glatko. Pokrijte testo prozirnom folijom i ostavite da se diže 3 sata ili dok se ne udvostruči. U tiganju sipajte maslinovo ulje i pečurke i pržite. Posolite i pobiberite i pržite dok ne omekšaju. Nakon isteka vremena testo prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje i pritisnuti rukama da se raširi i prekrije ceo pleh. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle 20 minuta skinite prozirnu foliju i na vrh rasporedite pripremljene pečurke, seckanu šunku i rendani sir. Površinu prekrijte komadom lisnatog testa, dobro zatvorite ivice, pa po površini napravite male rezove, premažite jajetom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200°C 45 minuta. Isecite na kriške i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem