Slane pite su uvek odličan izbor za doručak ili večeru jer se jednostavno prave. Isprobajte recept za najukusniju pitu krompirišu. Tanke kore punjene bogatim filom pa prelivene smesom od mleka, ulja, vode i jaja biće i mekan i hrskav specijalitet koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 kuvana krompira
- 3 kašike parmezana
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 60 g mocarele
- 50 g seckane šunke
- maslinovo ulje
- Preliv:
- 125 ml mleka
- 125 ml ulja
- 1 jaje
- 200ml mineralne vode
- malo soli
Priprema:
Kuvan krompir izgnječite, dodajte seckanu salamu i mocarelu, potom parmezan, so i biber. Sve dobro sjedinite. U posebnoj činiji umutite mleko, ulje i jaje sa prstohvatom soli. Kada je umućeno umešajte i mineralnu vodu.Time ćemo preliti gotove pitice. Stavite jednu koru, premažite maslinovim uljem, stavite preko drugu koru i ponovo premažite maslinovim uljem, zatim treću koru i premažite pripremljenom smesom. Napunite mešavinom krompira i umotajte. Prebacite u tepsiju sve rolnice i prelijte pripremljenom smesom. Pecite na 200°C 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus