Kako biste napravili savršene slane mafine koristite lisnatno testo i mleveno meso. Ova kombinacija je savršena za večeru, predjelo ili za posluženje gostima. Jednostavno se prave i peku se samo 20 minuta. Ne morate posebno da pripremate i pržite nadev sve odmah ide u rernu.

  • Sastojci:
  • 350 g lisnatog testa
  • 400 g mlevenog mesa
  • 4 jajeta + 1 žumance
  • 120 ml mleka
  • 200 g sira
  • peršun, so, biber, mlevena paprika

Priprema:

Lisnato testo isecite na kvadrate iste veličine. Ispod svakog kvadrata testa stavite komad papira za pečenje. Ređajte ih u kalup za mafine. Dno svakog testa izbockajte viljuškom. U činiji pomešati mleveno meso sa jajima, mlekom, rendanim sirom, peršunom, solju, biberom, paprikom. Dobro promešajte. Stavite mleveno meso u svaku korpicu lisnatog testa. Premažite ivice testa umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE