Kako biste napravili savršene slane mafine koristite lisnatno testo i mleveno meso. Ova kombinacija je savršena za večeru, predjelo ili za posluženje gostima. Jednostavno se prave i peku se samo 20 minuta. Ne morate posebno da pripremate i pržite nadev sve odmah ide u rernu.
- Sastojci:
- 350 g lisnatog testa
- 400 g mlevenog mesa
- 4 jajeta + 1 žumance
- 120 ml mleka
- 200 g sira
- peršun, so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Lisnato testo isecite na kvadrate iste veličine. Ispod svakog kvadrata testa stavite komad papira za pečenje. Ređajte ih u kalup za mafine. Dno svakog testa izbockajte viljuškom. U činiji pomešati mleveno meso sa jajima, mlekom, rendanim sirom, peršunom, solju, biberom, paprikom. Dobro promešajte. Stavite mleveno meso u svaku korpicu lisnatog testa. Premažite ivice testa umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus