Lisnato testo je gotov proizvod od kog se mogu praviti različita slana ili slatka peciva. Dovoljno je samo da ga odmrznete, malo rastanjite oklagijom i nafilujete po želji. Nakon toga ga možete rolati ili praviti oblike kakve vi želite. Brzo se i ispeče pa ćete u roku od pola sata imati mirisno lisnato pecivo na svom stolu.

  • Sastojci:
  • 600 g lisnatog testa
  • 150 g krem sira
  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • mladi luk

Priprema:

Lisnato testo premažite krem sirom. Pospite rendanom šunkom i rendanim kačkavaljem pa dodajte odozgo i seckan luk. Uvijte u rolat i isecite na manje parčiće. Njih poređajte u okruglu vatrostalnu posudu (možete i u četvrtastu) sa ravnom stranom okrenutom ka gore i ka dole. premažite umućenim jajetom. Peći u rerni na 190 °C 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE