Lisnato testo je gotov proizvod od kog se mogu praviti različita slana ili slatka peciva. Dovoljno je samo da ga odmrznete, malo rastanjite oklagijom i nafilujete po želji. Nakon toga ga možete rolati ili praviti oblike kakve vi želite. Brzo se i ispeče pa ćete u roku od pola sata imati mirisno lisnato pecivo na svom stolu.
- Sastojci:
- 600 g lisnatog testa
- 150 g krem sira
- 100 g šunke
- 100 g sira
- 1 jaje
- mladi luk
Priprema:
Lisnato testo premažite krem sirom. Pospite rendanom šunkom i rendanim kačkavaljem pa dodajte odozgo i seckan luk. Uvijte u rolat i isecite na manje parčiće. Njih poređajte u okruglu vatrostalnu posudu (možete i u četvrtastu) sa ravnom stranom okrenutom ka gore i ka dole. premažite umućenim jajetom. Peći u rerni na 190 °C 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom