Već znate da se sa tikvicama mogu pripremati različiti specijaliteti, i da se one slažu sa većinom namirnica. Možete isprobati i pecivo u obliku školjki napravljeno od krompirovog testa, a punjeno tikvicama i sirom. Pravi se u tiganju za tili čas, a super je ukusno.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
- biber,so
- 3 kuvana krompira
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 40 g sira
Priprema:
Narendajte tikvice i ostavite ih sa strane. U šerpu sipajte maslinovo ulje i dodajte čen belog luka. Dodajte pripremljene tikvice, začinite ih solju i biberom i pržite dok ne omekšaju. U činiju dodajte kuvani krompir i izgnječite ga. Dodajte jaje i brašno i mešajte dok se ne dobije testo. Mesite testo rukama dok se sve dobro ne sjedini. Testo podelite na 8 jednakih delova. Pritisnite svaki komad rukama da ga izravnate. Sa jedne strane dodajte pripremljene tikvice, a odozgo sir. Zatvorite ga i pritisnite rukama. Na kraju izbodite viljuškom da se dobro zatvori. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i prebacite školjke od tikvica. Pržite sa obe strane dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus