Tikvice spadaju u omiljeno povrće od kojih se mogu praviti različiti specijaliteti. Ipak, mnogima su omiljene pite, posebno one bez kora - izlivene. Takva je i ova u nastavku. Svi sastojci se mešaju u jednoj posudi, izliju u pleh i ispeku. Znači, nema prljanja gomile sudova, a imate spreman obrok za pola sata.
- Sastojci:
- 1 tikvica veličine
- 2 čaše kefira
- 3 pune supene kašike speltinog brašna
- 3 pune supene kašike projinog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 2 supene kašike ulja
- so, susam
Priprema:
Tikvicu operite i izrendajte. Posolite i ostavite da odstoji 10 ak minuta da pusti tečnost. Procedite pa dodajte kefir, jaja, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte. Izlijte u vatrostalnu posudu ili u pleh obložen pek papirom. Pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus