Tikvice spadaju u omiljeno povrće od kojih se mogu praviti različiti specijaliteti. Ipak, mnogima su omiljene pite, posebno one bez kora - izlivene. Takva je i ova u nastavku. Svi sastojci se mešaju u jednoj posudi, izliju u pleh i ispeku. Znači, nema prljanja gomile sudova, a imate spreman obrok za pola sata.

  • Sastojci:
  • 1 tikvica veličine
  • 2 čaše kefira
  • 3 pune supene kašike speltinog brašna
  • 3 pune supene kašike projinog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 2 supene kašike ulja
  • so, susam

Priprema:

Tikvicu operite i izrendajte. Posolite i ostavite da odstoji 10 ak minuta da pusti tečnost. Procedite pa dodajte kefir, jaja, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešajte. Izlijte u vatrostalnu posudu ili u pleh obložen pek papirom. Pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE