Lenja pita je starinska poslastica koja se uglavnom pravi sa jabukama. Sastojke uglavnom imamo kod kuće, a priprema je jednostavna. Osim slatke verzije postoje i različite slane, a vi isprobajte ovu sa kobasicama, čiji recept možete pročitati u nastavku.
- Sastojci:
- maslac za podmazivanje
- 600g sveže kobasice u crevu
- 3 jajeta
- 300ml mleka
- 100ml ulja
- 100 g parmezana
- so
- 300 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 300 g kačkavalja
Priprema:
Podmažite tepsiju puterom. Počnite tako što ćete isprazniti kobasicu i poređati je na pleh. Dobro poravnajte da pokrije ceo pleh. Prebacite u rernu i pecite na 240°C 35 minuta. Pomešajte jaja, mleko, ulje, polovinu parmezana i so i mešajte dok se ne sjedine. Pripremljenu smesu sipajte u činiju. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte da nema grudvica. Podmažite novi pleh puterom. Dodajte polovinu pripremljenog testa i dobro ga poravnajte. Preko dodajte pečenu kobasicu i poređajte rendani sir. Pokrijte drugom polovinom testa i poravnajte ga da pokrije sve. Na kraju dodajte parmezan na vrh. Pecite u rerni na 200°C 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem