Lenja pita je starinska poslastica koja se uglavnom pravi sa jabukama. Sastojke uglavnom imamo kod kuće, a priprema je jednostavna. Osim slatke verzije postoje i različite slane, a vi isprobajte ovu sa kobasicama, čiji recept možete pročitati u nastavku.

  • Sastojci:
  • maslac za podmazivanje
  • 600g sveže kobasice u crevu
  • 3 jajeta
  • 300ml mleka
  • 100ml  ulja
  • 100 g parmezana
  • so
  • 300 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 300 g kačkavalja

Priprema:

Podmažite tepsiju puterom. Počnite tako što ćete isprazniti kobasicu i poređati je na pleh. Dobro poravnajte da pokrije ceo pleh. Prebacite u rernu i pecite na 240°C 35 minuta. Pomešajte jaja, mleko, ulje, polovinu parmezana i so i mešajte dok se ne sjedine. Pripremljenu smesu sipajte u činiju. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte da nema grudvica. Podmažite novi pleh puterom. Dodajte polovinu pripremljenog testa i dobro ga poravnajte. Preko dodajte pečenu kobasicu i poređajte rendani sir. Pokrijte drugom polovinom testa i poravnajte ga da pokrije sve. Na kraju dodajte parmezan na vrh. Pecite u rerni na 200°C 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE