Tikvice možete spremati na nebrojeno načina, dodavati ih jelima i oplemeniti njihovim nutritijentima svaki obrok. Jedan od načina da se nađu na vašoj trpezi je i pita od tikvica sa feta sirom.
Za pripremu ovog specijaliteta vam ne treba puno vremena, a ni posebno kulinarsko umeće. Za tili čas ćete dobiti ukusnu doručak, večeru ili predjelo, a može se jesti i sutradan uz čašu hladnog domaćeg jogurta
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3 jajeta
- 160 g brašna
- 140 g feta sira
- pola kesice praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- 70 ml ulja
- so
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite oko deset minuta da puste višak vode. Za to vreme jaja razmutite sa jogurtom i uljem. U dobijenu smesu umešajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Feta sir izmrvite i dodajte u činiju, pa sve zajedno dobro sjedinite i ukoliko ima potrebe dodajte so. Tikvice ocedite, pa ih dodajte u smesu. U kalup za pečenje stavite pek papir, a zatim izlijte smesu za pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Kada se malo prohladi secite na parčiće i služite.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća