Tikvice možete spremati na nebrojeno načina, dodavati ih jelima i oplemeniti njihovim nutritijentima svaki obrok. Jedan od načina da se nađu na vašoj trpezi je i pita od tikvica sa feta sirom. 

Za pripremu ovog specijaliteta vam ne treba puno vremena, a ni posebno kulinarsko umeće. Za tili čas ćete dobiti ukusnu doručak, večeru ili predjelo, a može se jesti i sutradan uz čašu hladnog domaćeg jogurta

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 3 jajeta
  • 160 g brašna
  • 140 g feta sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 70 ml ulja
  • so

 Priprema:

Tikvice izrendajte, posolite i ostavite oko deset minuta da puste višak vode. Za to vreme jaja razmutite sa jogurtom i uljem. U dobijenu smesu umešajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Feta sir izmrvite i dodajte u činiju, pa sve zajedno dobro sjedinite i ukoliko ima potrebe dodajte so. Tikvice ocedite, pa ih dodajte u smesu. U kalup za pečenje stavite pek papir, a zatim izlijte smesu za pitu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Kada se malo prohladi secite na parčiće i služite.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE