Brazilski kukuruzni hleb priprema se veoma jednostavno i brzo. Nema kvasca, a samim tim ni čekanja da testo naraste, već ga odmah pečete. Toliko je mekan i sočan da može da se jede i kao kolač, a zdraviji je od običnog belog hleba. Čuvajte ga zamotanog u pamučnoj krpi, da može da "diše", te će ostati svež i po nekoliko dana.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 450 g kukuruznog brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
Priprema:
U blender ubacite jaja, ulje, kukuruzno brašno, so, prašak za pecivo, šećer, a na kraju ulijte mleko. Dobro izmiksajte dok se svi sastojci ne sjednine. Ukoliko nemate blender sastojke umutite mikserom. Četvrtasti kalup za pečenje malo premažite ulje, pa izlijte dobijenu smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Poslužite se trikom sa čačkalicom, da biste proverili da li je hleb do kraja pečen. Kada je gotov izvadite ga iz rerne, ostavite da se prohladi, a potom ga čuvajte umotanog u pamučnu krpu ili platnenu torbu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem