Najlakši način da napravite pitu jeste da koristite gotove kore, ali ako ste iskusna domaćica možete i samo da ih napravite tako što baš tanko razvučete testo. Prva opcija je jednostavnija i mnogo lakša za pripremu, a ukus se ne razlikuje mnogo. Možete je filovati mesom, spanaćem, sirom..., a mi predlažemo ovaj recept sa kombinacijom sira i tikvica

Sastojci: 

  • 700 g tikvica
  • 300 g sitnog sira 
  • 100 ml ulja
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 2 jajeta

Priprema:

Ako su tikvice mlade samo ih dobro operite, a ako su starije ogulite koru i onda izrendajte. Dodajte im sir, jaja, posolite i pobiberite i dodajte 3 kašike ulja u fil, a ostatak služi za premazivanje. Izaberite tepsiju koja je manja od kora i nauljite je. Stavite jednu koru, malo zužvajte, nauljite, pa preko drugu koru isto malo izgužvajte i nauljite i onda treću koru (isti postupak sa sa prethodne dve). Nafilujte i nastavite da ređate kore i fil dok ne utrošite sve. Isecite kocke, pa poprskajte pitu vodom. Uključite rernu da se greje na 180°C, taman da pita malo odstoji. Pecite dok ne porumeni. 

Izvor: Šerpica

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE