Najlakši način da napravite pitu jeste da koristite gotove kore, ali ako ste iskusna domaćica možete i samo da ih napravite tako što baš tanko razvučete testo. Prva opcija je jednostavnija i mnogo lakša za pripremu, a ukus se ne razlikuje mnogo. Možete je filovati mesom, spanaćem, sirom..., a mi predlažemo ovaj recept sa kombinacijom sira i tikvica.
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 300 g sitnog sira
- 100 ml ulja
- 500 g tankih kora za pitu
- 2 jajeta
Priprema:
Ako su tikvice mlade samo ih dobro operite, a ako su starije ogulite koru i onda izrendajte. Dodajte im sir, jaja, posolite i pobiberite i dodajte 3 kašike ulja u fil, a ostatak služi za premazivanje. Izaberite tepsiju koja je manja od kora i nauljite je. Stavite jednu koru, malo zužvajte, nauljite, pa preko drugu koru isto malo izgužvajte i nauljite i onda treću koru (isti postupak sa sa prethodne dve). Nafilujte i nastavite da ređate kore i fil dok ne utrošite sve. Isecite kocke, pa poprskajte pitu vodom. Uključite rernu da se greje na 180°C, taman da pita malo odstoji. Pecite dok ne porumeni.
Izvor: Šerpica
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem