Pita sa sirom je pravi klasik među pitama, ali ukoliko vam je slučajno dosadila, sada je nadogradite tako što ćete joj dodati viršle. Biće još ukusnija i sočnija, uživaćete u svakom zalogaju. Uz čašu kiselog mleka je pravi izbor za početak dana.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 250 g sira
  • 50 ml jogurta
  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g viršli ( ne treba kuvati)
  • ulje za premazivanje

Priprema:

Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati. Prvu koru raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje i nju premazati. Pri dnu staviti pune 3 kašike nadeva i rasporediti. Staviti 2 viršle na nadev pa ih malo prekriti nadevom. Saviti ivice i urolovati. Ređati u podmazan pleh. Kad ste potrošili sve rolnice iseći na željenu dužinu, premazati uljem i posuti po želji susamom.

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta da lepo porumeni. Služiti toplo. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE