Pita sa sirom je pravi klasik među pitama, ali ukoliko vam je slučajno dosadila, sada je nadogradite tako što ćete joj dodati viršle. Biće još ukusnija i sočnija, uživaćete u svakom zalogaju. Uz čašu kiselog mleka je pravi izbor za početak dana.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 250 g sira
- 50 ml jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
- 250 g viršli ( ne treba kuvati)
- ulje za premazivanje
Priprema:
Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati. Prvu koru raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu preko nje i nju premazati. Pri dnu staviti pune 3 kašike nadeva i rasporediti. Staviti 2 viršle na nadev pa ih malo prekriti nadevom. Saviti ivice i urolovati. Ređati u podmazan pleh. Kad ste potrošili sve rolnice iseći na željenu dužinu, premazati uljem i posuti po želji susamom.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta da lepo porumeni. Služiti toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus