Za doručak se običnu preporučuju jaja na razne načine, ali ukoliko su vam dosadila, probajte malo da modifikujete recept. Naime, dodajte viršle, kačkavalj i paradajz pa sve to zapecite u tiganju. Dobićete sasvim novo jelo, koje je pritom jeftino i gotovo za 10 minuta.

Sastojci:

  • nekoliko viršli ili kobasica
  • 1 kašika putera
  • praziluk, peršun
  • 5 jaja
  • 1 kašika pavlake
  • so, biber
  • 1 kašika brašna
  • 50 g sira
  • 4 mala paradajza

Priprema:

Viršle isecite na kružiće. Tiganj podmažite puterom pa poređajte viršle. Jaja umutite, dodajte brašno, pavlaku, začine i seckan luk i peršun. Prelijte preko viršli. Odozgo poređajte listiće sira i paradajz sečen na krugove. Poklopiti i pržiti na srednjoj vatri 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa