Za doručak se običnu preporučuju jaja na razne načine, ali ukoliko su vam dosadila, probajte malo da modifikujete recept. Naime, dodajte viršle, kačkavalj i paradajz pa sve to zapecite u tiganju. Dobićete sasvim novo jelo, koje je pritom jeftino i gotovo za 10 minuta.
Sastojci:
- nekoliko viršli ili kobasica
- 1 kašika putera
- praziluk, peršun
- 5 jaja
- 1 kašika pavlake
- so, biber
- 1 kašika brašna
- 50 g sira
- 4 mala paradajza
Priprema:
Viršle isecite na kružiće. Tiganj podmažite puterom pa poređajte viršle. Jaja umutite, dodajte brašno, pavlaku, začine i seckan luk i peršun. Prelijte preko viršli. Odozgo poređajte listiće sira i paradajz sečen na krugove. Poklopiti i pržiti na srednjoj vatri 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama