Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.

Upravo je takva i ova čorba sa krompirom i kobasicama, koja je dovoljno zaistna da može da zameni i glavno jelo. Njena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane.

Sastojci:

  • 200 g svežih kobasica
  • 600 ml temeljca
  • 1 kg krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so, biber
  • malo ulja

Priprema:

U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstaje još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve žačinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe stavite još začina, smanjite vatru u kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.

Izvor: Stvar ukusa