Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.
Upravo je takva i ova čorba sa krompirom i kobasicama, koja je dovoljno zaistna da može da zameni i glavno jelo. Njena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane.
Sastojci:
- 200 g svežih kobasica
- 600 ml temeljca
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 2 crvene paprike
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstaje još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve žačinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe stavite još začina, smanjite vatru u kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom