Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAVARSKA ČORBA OD KROMPIRA I KOBASICE: Nećete se zaustaviti samo na jednom tanjiru, a oduševiće sve prave gurmane

Autor Marija Brčić

Bavarska čorba od krompira i kobasice oduševiće i nejveće gurmane.

 Čorba od krompira i kobasice Izvor: Shutterstock

Bavarska kuhinja sinonim je za jaku domaćinsku hranu, koja umnogome podseća na našu trpezu. Kobasice su nezaobilazan deo njihove tradicije i spremaju se na bezbroj načina.

Upravo je takva i ova čorba sa krompirom i kobasicama, koja je dovoljno zaistna da može da zameni i glavno jelo. Njena priprema je vrlo jednostavna, a oduševiće sve prave gurmane.

Sastojci:

  • 200 g svežih kobasica
  • 600 ml temeljca
  • 1 kg krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 crvene paprike
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so, biber
  • malo ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

U duboku šerpu stavite sitno naseckan crni i beli luk, pa dinstajte dok se ne zastakle. Paprike iseckajte, stavite u šerpu i dinstaje još par minuta dok ne omeknu. Sipajte temeljac, ubacite krompir i šargarepu koje ste isekli na manje kocke, sve žačinite po ukusu, poklopite i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Kobasice isecite na kolutove, pa ih dodajte u čorbu, a ukoliko ima potrebe stavite još začina, smanjite vatru u kuvajte još 15 minuta. Služite dok je još vruća uz prepečeni hleb.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti