Ukoliko ste ljubitelji sočnih kolača sa voćem onda je ovo recept za vas. Mešavina šljiva, jabuka i suvog grožđa u mekanom testu, pa sve to preliveno pudingom je kombinacija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. A evo kako se pravi.
Sastojci:
Za testo:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g griza
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml ulja maslinovog
Za voćni deo:
- 300 g šljiva
- 400 g jabuka na listiće
- 100 g suvog grožđa
Za preliv:
- 300 ml mleka
- 1 puding po izboru
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, seckane šljive na kockice i suvo grožđe. Izjednačiti. Poređati u krug listiće jabuka da se popuni površina. Puding skuvati u mleku sa šećerom, dodati vanilin šećer pri kuvanju, ohladiti pa sipati u kesu za ukrašavanje ili običnu od zamrzivača. Po želji šarati po testu.
Peći na 200 stepeni oko 40-50 minuta da se lepo ispeče. Mora se dobro ohladiti pre sečenja zato što je jako mekan i voćni.
Izvor: Bakina kuhinja
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus