Ukoliko ste ljubitelji sočnih kolača sa voćem onda je ovo recept za vas. Mešavina šljiva, jabuka i suvog grožđa u mekanom testu, pa sve to preliveno pudingom je kombinacija koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. A evo kako se pravi.

Sastojci:

Za testo:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g griza
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja maslinovog

Za voćni deo:

  • 300 g šljiva
  • 400 g jabuka na listiće
  • 100 g suvog grožđa

Za preliv:

  • 300 ml mleka
  • 1 puding po izboru
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti ulje, seckane šljive na kockice i suvo grožđe. Izjednačiti. Poređati u krug listiće jabuka da se popuni površina. Puding skuvati u mleku sa šećerom, dodati vanilin šećer pri kuvanju, ohladiti pa sipati u kesu za ukrašavanje ili običnu od zamrzivača. Po želji šarati po testu.

Peći na 200 stepeni oko 40-50 minuta da se lepo ispeče. Mora se dobro ohladiti pre sečenja zato što je jako mekan i voćni.

Izvor: Bakina kuhinja

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE!