Višnje daju poslasticama blago kiselkast ukus, veoma su osvežavajuće i sočne. A da biste napravili ovu pitu ne treba vam mnogo kulinarskog umeća. Dovoljno je da filujete gotove kore, urolate i ispečete.
Sastojci:
- 450 g višanja
- 1 kesica vanilin šećera
- 5-8 kašika šećera
- 2 kašike griza
Za premazivanje:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 80 g griza
I jos:
- 500 g kora za pitu
- šećer u prahu
Priprema:
Umutie jaja, vanilin šećer, jogurt, ulje i griz. Višnje ocedite. Dodajte im šećer, vanilin šećer i griz, pa dobro promešajte.
Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore. Prve tri kore premažite filom. Na četvrtu koru uz ivicu poređajte višnje. Uvijte kore u rolat. Ponovite postupak sa ostalim korama. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Preko poređajte kore i premažite ih sa ostatkom fila. Ako vam nije ostalo fila premazite ih sa malo ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pita ne porumeni, oko 30 minuta. Pečenu pitu prekrije i ostavite da se ohladi. Isecite je i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem