Višnje daju poslasticama blago kiselkast ukus, veoma su osvežavajuće i sočne. A da biste napravili ovu pitu ne treba vam mnogo kulinarskog umeća. Dovoljno je da filujete gotove kore, urolate i ispečete.

Sastojci:

  • 450 g višanja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 5-8 kašika šećera
  • 2 kašike griza

Za premazivanje:

  • 3 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 300 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 80 g griza

I jos:

  • 500 g kora za pitu
  • šećer u prahu

Priprema:

Umutie jaja, vanilin šećer, jogurt, ulje i griz. Višnje ocedite. Dodajte im šećer, vanilin šećer i griz, pa dobro promešajte.

Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore. Prve tri kore premažite filom. Na četvrtu koru uz ivicu poređajte višnje. Uvijte kore u rolat. Ponovite postupak sa ostalim korama. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Preko poređajte kore i premažite ih sa ostatkom fila. Ako vam nije ostalo fila premazite ih sa malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok pita ne porumeni, oko 30 minuta. Pečenu pitu prekrije i ostavite da se ohladi. Isecite je i pospite šećerom u prahu.

Izvor: Cooking.rs