Za one domaćice koje nemaju vremena da same razvlače kore za pitu ili ukoliko u kući nemate kupovne kore, imamo rešenje. Napravite izlivenu pitu sa mesom bez kora. Ukusna je kao one iz pekare, a napravićete je za kratko vreme.

Sastojci:

  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 veći krompir rendan
  • 1 jaje
  • beli luk u granulama, biber
  • pola kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica suvog začina ili soli
  • 1 kašičica origana
  • seckan peršunov list

Za preliv:

  • 3 jajeta
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 1 kašika mladog sira
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • malo belog luka

Priprema:

U mleveno meso dodati rendan krompir, jaje, i sve začine. Sve dobro izjednačiti. Na dno tepsije rasporediti 2 kašike rendanog kačkavalja pa meso odozgo. Za preliv umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, kačkavalj, i beli luk. Preliti preko mesa. Odozgo može još malo kačkavalja. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti da se lepo prohladi pa seći.

Izvor: Bakina kuhinja