Za one domaćice koje nemaju vremena da same razvlače kore za pitu ili ukoliko u kući nemate kupovne kore, imamo rešenje. Napravite izlivenu pitu sa mesom bez kora. Ukusna je kao one iz pekare, a napravićete je za kratko vreme.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- 1 veći krompir rendan
- 1 jaje
- beli luk u granulama, biber
- pola kašičice mlevene crvene paprike
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica suvog začina ili soli
- 1 kašičica origana
- seckan peršunov list
Za preliv:
- 3 jajeta
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 1 kašika mladog sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- malo belog luka
Priprema:
U mleveno meso dodati rendan krompir, jaje, i sve začine. Sve dobro izjednačiti. Na dno tepsije rasporediti 2 kašike rendanog kačkavalja pa meso odozgo. Za preliv umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, kačkavalj, i beli luk. Preliti preko mesa. Odozgo može još malo kačkavalja. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti da se lepo prohladi pa seći.
Izvor: Bakina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom