Za one domaćice koje nemaju vremena da same razvlače kore za pitu ili ukoliko u kući nemate kupovne kore, imamo rešenje. Napravite izlivenu pitu sa mesom bez kora. Ukusna je kao one iz pekare, a napravićete je za kratko vreme.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- 1 veći krompir rendan
- 1 jaje
- beli luk u granulama, biber
- pola kašičice mlevene crvene paprike
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica suvog začina ili soli
- 1 kašičica origana
- seckan peršunov list
Za preliv:
- 3 jajeta
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 1 kašika mladog sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- malo belog luka
Priprema:
U mleveno meso dodati rendan krompir, jaje, i sve začine. Sve dobro izjednačiti. Na dno tepsije rasporediti 2 kašike rendanog kačkavalja pa meso odozgo. Za preliv umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, kačkavalj, i beli luk. Preliti preko mesa. Odozgo može još malo kačkavalja. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Ostaviti da se lepo prohladi pa seći.
Izvor: Bakina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus