Tikvice su povrće koje se dobro meša u sve - čorbe, potaže, pljeskavice, kolače, musake..Ovaj recept za čorbu je izuzetno zdrav i laga i prijaće vam čak i u toplim letnjim danima, jer krepi telo i daje mu energiju.
Sastojci:
- 2 veće tikvice
- 1 veći krompir
- mladi crni luk sa percima, nekoliko glavica manjih
- mirođija, peršunovo lišće, muskantni orah, so, biber
- oko 1,5 litre vode
- 1 jaje
- 2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Tikvicu i krompir isecite na kockice i stavite u šerpu, dodajte mladi luk sa percima, sipajte 2 čaše vode i stavite da se skuva. Kada krompir omekša štapnim mikserom usitnite sve. Dolijte još vode, ubacite začine i krčkajte na laganoj vatri. Na kraju dodajte umućeno jaje sa pavlakom, krčkajte par minuta i služite.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus