Punjene paprike spadaju u klasike koje svaka domaćica treba da zna da napravi. Fil se pravi od mlevenog mesa i pirinča, ali zašto ne biste probali malo drugačiju verziju sa filom od krompira. Lako se prave, a ukoliko povećate količinu imaćete ručak za dva dana.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 6-7 paprika babura
- 1 veća šargarepa
- 3 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 1 veća glavica crnog luka
- 100 - 150 g seckane pršute/kobasice/slanine po izboru
- ulje za prženje
- so, biber, svež peršun
Priprema:
Paprike operite i izdubite. Krompir, šargarepu i luk oljuštite i iseckajte. Luk izdinstajte na ulju, dodajte šargarepu i krompir. Malo pržite pa dodajte vodu kako bi krompir mogao da omekša. Ubacite i seckano suhomesnato. Dodajte začine. Kada je krompir omekšao, punite paprike i ređajte u šerpu, a višak fila rasporedite po dnu šerpe. Ubacite u rernu da se malo zapeče na 200 stepeni dok paprike ne omekšaju. Nakon toga pomešajte jaja i pavlaku, prelijte pa vratite u rernu.
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus