Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE: U fil dodajte 1 trik sastojak i biće još ukusnije (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Većina ljudi voli punjene paprike, a ovaj recept je malo drugačiji.

 Recept za punjene paprike sa slaninom.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Sezona paprika je stigla pa je iskoristite da napravite jedno klasično jelo - punjene paprike. Ali, pored standardnih sastojaka oput pirinča i mlevenog mesa dodajte prženu slaninu. Ona će filu dati potpuno nov ukus i šmek zbog čega se nećete zaustaviti samo na jednoj paprici.

Sastojci:

  • paprike babure
  • 600 g mlevenog mesa
  • 150 g suve slanine 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
  • 50 g opranog pirinča obarenog
  • 2 jajeta
  • crvena mlevena paprika, biber, so, peršun svež
  • ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk. Ubaciti mleveno meso pa dinstati. Dodati obaren pirinač, paradajz na kockice, mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti. U posebnom tiganju propržiti slaninu pa sve spojiti. Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.

Ređati u podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Peći sat vremena na 220 stepeni oko 50 min. Pokriti folijom, a pred kraj otkriti da porumene.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Otkud to da je baš ona pevala sa njim ako se zna da imamo mnogo bolje operske pevačice od nje koja je prosečna i ispod proseka...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti