Sezona paprika je stigla pa je iskoristite da napravite jedno klasično jelo - punjene paprike. Ali, pored standardnih sastojaka oput pirinča i mlevenog mesa dodajte prženu slaninu. Ona će filu dati potpuno nov ukus i šmek zbog čega se nećete zaustaviti samo na jednoj paprici.
Sastojci:
- paprike babure
- 600 g mlevenog mesa
- 150 g suve slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
- 50 g opranog pirinča obarenog
- 2 jajeta
- crvena mlevena paprika, biber, so, peršun svež
- ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml kuvanog paradajza
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk. Ubaciti mleveno meso pa dinstati. Dodati obaren pirinač, paradajz na kockice, mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti. U posebnom tiganju propržiti slaninu pa sve spojiti. Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Peći sat vremena na 220 stepeni oko 50 min. Pokriti folijom, a pred kraj otkriti da porumene.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus