Sezona paprika je stigla pa je iskoristite da napravite jedno klasično jelo - punjene paprike. Ali, pored standardnih sastojaka oput pirinča i mlevenog mesa dodajte prženu slaninu. Ona će filu dati potpuno nov ukus i šmek zbog čega se nećete zaustaviti samo na jednoj paprici.

Sastojci:

  • paprike babure
  • 600 g mlevenog mesa
  • 150 g suve slanine 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
  • 50 g opranog pirinča obarenog
  • 2 jajeta
  • crvena mlevena paprika, biber, so, peršun svež
  • ulje
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk. Ubaciti mleveno meso pa dinstati. Dodati obaren pirinač, paradajz na kockice, mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja i sve izjednačiti. U posebnom tiganju propržiti slaninu pa sve spojiti. Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.

Ređati u podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom. Peći sat vremena na 220 stepeni oko 50 min. Pokriti folijom, a pred kraj otkriti da porumene.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja