Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ona je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom. Najčešće se preporučuje da se uključi u ishranu u slučajevima anemije.
Pogledajte u nastavku kako je možete brzo pripremiti.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 400 grpileće džigerice
- 2 čena belog luka
- so
- ulje
Priprema:
Džigericu iseći na komadiće. Na ulju je prodinstati 10ak minuta pa je pustiti da se zapeče i posoliti. Izvaditi pa u tu masnoću ubaciti luk isečen na rebarca kao i seckan beli luk. Pržiti minut - dva pa preliti džigericu. Služite toplo.
Izvor: Bakina kuhinja
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem