Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ona je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom. Najčešće se preporučuje da se uključi u ishranu u slučajevima anemije.
Pogledajte u nastavku kako je možete brzo pripremiti.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 400 grpileće džigerice
- 2 čena belog luka
- so
- ulje
Priprema:
Džigericu iseći na komadiće. Na ulju je prodinstati 10ak minuta pa je pustiti da se zapeče i posoliti. Izvaditi pa u tu masnoću ubaciti luk isečen na rebarca kao i seckan beli luk. Pržiti minut - dva pa preliti džigericu. Služite toplo.
Izvor: Bakina kuhinja
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus