Zimi smo uvek u deficitu svežeg voća i povrća, ali zato je sada pravi trenutak da nabavite ukusne namirnice koje se lako mogu pripremiti za zamrzavanje. Međutim, postoje neka pravila kod ovakvog čuvanja namirnica. Najpre zamrzivač mora biti čist i uredan, bez neprijatnih mirisa. Plodovi moraju biti sveži, mladi, bez nekih mrlja po sebi, kako bi što duže trajali.
Kako pravilno zamrznuti boraniju
Najbolje je zamrznuti olovku boraniju žutu ili zelenu. Plodovi moraju biti mladi i pucati kada ih prepolovite. Operite je, očistite i presecite na pola. Po želji možete dodati i kolutove šargarepe i tako imati spremno za ručak. Obarite je 5 minuta, pa je prebacite u hladnu vodu još 5 minuta. Izvadite na krpu da se dobro osuši. Spakujte u kese, izvucite višak vazduha i zatvorite. Odložite u zamrzivač i imaćete tokom zime svežu boraniju.
Izvor: Bakina kuhinja
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem