Grašak obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1, B2, B6, C, K, minerale kalijum, gvožđe, magnezijum i mangan. Bogat je i belančevinama. Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.
Ukoliko ste do sada jeli samo kuvani, probajte recept za kremasti grašak.
Sastojci:
- 500 g graška smrznutog ili svežeg
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 kašičica začina suvog
- 1 kašičica belog luka u granulama
- malo ulja
Priprema:
Na malo ulja propržiti seckanu glavicu crnog luka. Dodati sečenu šargarepu, krompir, pa grašak. Sipati vodu da ogrezne i kuvati 20-30 minuta. Dodati začin, beli luk pa skloniti sa šporeta. Ispasirati štapnim mikserom. Uz grašak dodati po želji prilog. Ja sam ispogovala piletinu.
Izvor: Bakina kuhinja
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus