Grašak obiluje mnogim važnim nutrijentima, uključujući vitamine A, B1, B2, B6, C, K, minerale kalijum, gvožđe, magnezijum i mangan. Bogat je i belančevinama. Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.

Ukoliko ste do sada jeli samo kuvani, probajte recept za kremasti grašak.

Sastojci:

  • 500 g graška smrznutog ili svežeg
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 1 kašičica začina suvog
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • malo ulja

Priprema:

Na malo ulja propržiti seckanu glavicu crnog luka. Dodati sečenu šargarepu, krompir, pa grašak. Sipati vodu da ogrezne i kuvati 20-30 minuta. Dodati začin, beli luk pa skloniti sa šporeta. Ispasirati štapnim mikserom. Uz grašak dodati po želji prilog. Ja sam ispogovala piletinu.

Izvor: Bakina kuhinja

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE