Pica je specijalitet italijanske kuhinje kojoj retko ko može da odoli. A još ako je napravljena od domaćeg testa nema ništa lepše. Danas sa vama delimo recept za domaću picu sa punjenim rubovima. Predstavlja pravi gurmanluk i sigurni smo da će vam se svideti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 200 ml mlakog mleka
- 350 g brašna
- 10 g kvasca
- so
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- malo viršli ( ne kuvaju se)
- 150 g sira
- 1 jaje
- malo kečapa
- malo roštiljske kobasice
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko i dodati kašičicu šećera. Pustiti malo da nadođe pa dodati ulje, brašno, so i zamesiti mekše testo. Ostaviti 20 minuta poklopljeno da poraste. Istresti na radnu površinu, pa oblikovati u jufkicu. Pokriti 5-6 minuta. Razviti je na oblik malo većeg kvadrata (malo duže nego dužina viršle) pa na sve 4 ivice staviti po viršlu i poklopiti ivicama testa. U sredinu staviti izmrvljen sir sa jajetom a odozgo nasečene kobasice.
Malo poprskati kečapom i rendanim kačkavaljem. Po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da odstoji 10 min. pa peći na 200 stepeni 25-30 min.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem