Pica je specijalitet italijanske kuhinje kojoj retko ko može da odoli. A još ako je napravljena od domaćeg testa nema ništa lepše. Danas sa vama delimo recept za domaću picu sa punjenim rubovima. Predstavlja pravi gurmanluk i sigurni smo da će vam se svideti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 200 ml mlakog mleka
- 350 g brašna
- 10 g kvasca
- so
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
Za nadev:
- malo viršli ( ne kuvaju se)
- 150 g sira
- 1 jaje
- malo kečapa
- malo roštiljske kobasice
Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko i dodati kašičicu šećera. Pustiti malo da nadođe pa dodati ulje, brašno, so i zamesiti mekše testo. Ostaviti 20 minuta poklopljeno da poraste. Istresti na radnu površinu, pa oblikovati u jufkicu. Pokriti 5-6 minuta. Razviti je na oblik malo većeg kvadrata (malo duže nego dužina viršle) pa na sve 4 ivice staviti po viršlu i poklopiti ivicama testa. U sredinu staviti izmrvljen sir sa jajetom a odozgo nasečene kobasice.
Malo poprskati kečapom i rendanim kačkavaljem. Po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da odstoji 10 min. pa peći na 200 stepeni 25-30 min.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus