Kada želite da obradujete porodicu, ali i sebe ukusnim obrokom, onda isprobajte piroške punjene viršlama i sirom. Zanimljive i jednostavne oduševiće vas već na prvi zalogaj. Testo se lako mesi i uspeva svima, a ako želite viršle možete da zamenite praškom šunkom.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 400 g brašna
Za punjenje:
- 5 viršli
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U posudu sipajte jogurt, jaje, so, šećer, ulje i sodu bikarbonu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Ostavite 10 minuta. Viršle i sir izrendajte, a zatim testo podelite na 18 delova i oblikujte loptice. Malo pritisnite prstima testo, sipajte kašiku smese od viršli i sira, pa zatvorite. Napravite oblik čamca, a zatim pržite u dobro zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem