Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIROŠKE PUNJENE SIROM I VIRŠLAMA: I pekari će vam pozavideti na veštinama - testo mekano kao pamuk, a ukus očaravajući

Autor Sanja Belinić

Brzo i lako napravite testo za piroške, a napunite ih viršlama i sirom.

 Piroške punjene sirom i viršlama Izvor: Printscreen/YT/SUPER KELINCHAK

Kada želite da obradujete porodicu, ali i sebe ukusnim obrokom, onda isprobajte piroške punjene viršlama i sirom. Zanimljive i jednostavne oduševiće vas već na prvi zalogaj. Testo se lako mesi i uspeva svima, a ako želite viršle možete da zamenite praškom šunkom. 

Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml jogurta 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašika ulja 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 400 g brašna 

Za punjenje:

  • 5 viršli 
  • 100 g tvrdog sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

U posudu sipajte jogurt, jaje, so, šećer, ulje i sodu bikarbonu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Ostavite 10 minuta. Viršle i sir izrendajte, a zatim testo podelite na 18 delova i oblikujte loptice. Malo pritisnite prstima testo, sipajte kašiku smese od viršli i sira, pa zatvorite. Napravite oblik čamca, a zatim pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti