Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISTE DOBRO UMESILI TESTO I ONO NIJE NARASLO? Bez brige, pomoću jednog trika možete da popravite sve

Autor Sanja Belinić

Sjajan trik koji će pomoći da testo naraste.

 Kako spasiti testo koje nije naraslo Izvor: Shutterstock

Svaka domaćica može da napravi prava čuda sa dobro umešenim testom. Neka od najukusnijih jela u svetu kulinarstva se prave sa njim - od vazdušastih francuskih kroasana do tradicionalne pogače.  Međutim, kako biste ga dobro umesili treba da posedujete određena znanja i veštine. Najneprijatniji trenutak je kada se testo ne naraste.

Možda će vas zanimati

Na to utiče dosta faktora, kao što je neodgovarajuća temperatura proizvoda, uništili ste strukturu kvasca, tj. niste ga ubacili sa odgovarajućim proizvodima, neodgovarajuća temperatura u kuhinji...

Evo šta možete da uradite kako biste spasili testo koje nije naraslo:

U testo dodajte jedno jaje i ponovo ga umesite. Ono ima sposobnost da vrati odgovrajuću konzistenciju testa. Obavezno testo prebacite na odgovarajuću temepraturu, ako treba na hladno u frižider ili ako treba na toplo, onda neko mesto u stanu gde je toplo. Ako je potrebno dodajte i još malo brašna. 

Ako ne želite ponovo da ga umesite, nemojte ga bacati, nego pokušajte da napravite testo za picu ili neko mini pecivo. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti