Hruščov je ekonomično testo od kojeg možete da pravite razna slana ili slatka peciva, kao što su krofne, uštipci..., a vrlo je praktično jer može da stoji u zamrzivaču i do mesec dana. Profesionalni kuvari sebi tako olakšavaju posao jer ne moraju stalno da mese, uvek imaju u zamrzivaču. 

Priprema se brzo od jednostavnih proizvoda, a i veoma lako se oblikuje. Nakon odmrzavanja testo postaje još elastičnije. Ako želite možete u nekoliko kesa da ga rasporedite, kako ne biste morali svaku put celu količinu da odmrzavate. 

Ono što ovom testu daje posebnu mekoću je kefir

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 125 ml toplog mleka 
  • 125 ml kefira 
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 1 jaje 
  • 50 g putera
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Svi satojci treba da budu sobne temperature i zato ih pola sata pre spremanja testa izvadite iz frižidera. Kvasac rastvorite u toplom mleku, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. Zatim dodajte šećer, so, jaje, kefir i otopljeni puter. Dodajte prosejano brašno sa sodom bikarbonom i umesite testo. Ostavite pola sata da odmori, pa ga stavite u kesu i u frižider preko noći. Ujutru ga prebacite u zamrzivač.  

Izvor: Stvar ukusa