Kaže se da su najjednostavniji kolači upravo i oni najbolji. Takav je ovaj čiji vam recept donosimo u nastavku. Patišpanj preliven čokoladnim mlekom je pravo sočno zadovoljstvo koje ćete sa uživanjem i praviti i jesti.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašile ulja
- 3 kašike brašna
- korica limuna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 ml mleka
- 100 g čokolade + još malo za ukrašavanje
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, koricu limuna, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
U šerpicu sipati mleko dodati vanilin šećer i zasladiti po želji.Čokoladu izlomiti i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi. Vruć biskvit iseći u plehu na kocke pa preliti toplom čokoladom. Narendajte čokoladu odozgo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem