Pite od domaćih kora sa različitim nadevima nas vraćaju u detinjstvo kada su nam to bake pravile. Danas postoji mnogo lakša verzija, a to je da kupite kore i napravite odličnu domaću pitu. Domaćice su osmislie još brži način da se napravi ukusna pita, a za taj recept vam nisu potrebne kore, već samo malo brašna, jogurta i povrća. Uživajte u jednostavnoj piti koju ćete napraviti nikad lakše.
- Sastojci:
- 1 kg kupusa
- praziluk
- 2 paprike
- 3-4 krompira
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/2 šolje paradajz sosa
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 2 kašike brašna
- peršun
Priprema:
Isecite kupus na trake, posolite i rukama dobro promešajte. Iseckajte praziluk i propržite, pa dodajte i rendanu šargarepu. Kada malo omekša dodajte paprike isečene na manje trake i promešajte. Dodajte kupus, pospite slatkom paprikom i sipajte paradajz sos. Promešajte, poklopite i kuvajte 10-15 minuta. U tepsiju sipajte pola smese od povrća, pa dodajte rednani krompir i preko poređajte ostatak smese od povrća. Pecite u rerni na 180°C oko 15 minuta. Jaja posolite i umutite, pa dodajte jogurt i brašno i sve dobro sjedinite. Izvadite povrće, pa sipajte smesu sa jajima i vratite u rernu na još pola sata. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus