Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu. Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom. 

  • Sastojci: 
  • 1,5 kg brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • so
  • voda po potrebi

Priprema: 
Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite. Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE