Kada nemate ideju šta da spremate za doručak ili večeru ove brze lepinje iz tiganja mogu biti spas. Ne treba vam mnogo sastojaka, a sve je gotovo za 15 minuta. Kada zamesite testo odmah se prži, nema čekanja da narasta, a lepinje možete jesti same ili sa kajmakom, sirom, pršutom i drugim nadevima po želji.
- Sastojci:
- 200 g kefira ili jogurta
- 150 g svežeg sira
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 300-350 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo)
- 15 g maslaca
- malo mladog luka, peršuna, mirođije
Priprema:
U činiji pomešajte svež sir, kefir, ulje, šećer i so pa umutite štapnim mikserom. Dodajte iseckan zeleniš, pa brašno i prašak za pecivo. Umesite testo rukama. Ispresite ga na radnu površinu, podelite na 4 dela. Svaki deo pospite malo brašnom pa oklagijom razvucite na oblik kruga. Zagrejte maslac u tiganju i pecite ove lepinje sa obe strane. Svaku lepinju odozgo malo premažite maslacem da bude još mekša.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus