Kada nemate ideju šta da spremate za doručak ili večeru ove brze lepinje iz tiganja mogu biti spas. Ne treba vam mnogo sastojaka, a sve je gotovo za 15 minuta. Kada zamesite testo odmah se prži, nema čekanja da narasta, a lepinje možete jesti same ili sa kajmakom, sirom, pršutom i drugim nadevima po želji.
- Sastojci:
- 200 g kefira ili jogurta
- 150 g svežeg sira
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- pola kašičice soli
- 300-350 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo)
- 15 g maslaca
- malo mladog luka, peršuna, mirođije
Priprema:
U činiji pomešajte svež sir, kefir, ulje, šećer i so pa umutite štapnim mikserom. Dodajte iseckan zeleniš, pa brašno i prašak za pecivo. Umesite testo rukama. Ispresite ga na radnu površinu, podelite na 4 dela. Svaki deo pospite malo brašnom pa oklagijom razvucite na oblik kruga. Zagrejte maslac u tiganju i pecite ove lepinje sa obe strane. Svaku lepinju odozgo malo premažite maslacem da bude još mekša.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem