Predjelo je neizostavno na svakoj svečanoj trepzi, a kako se približava najveća srpska slava, Sveti Nikola, osmislite vaš slavski meni tako da se svim gostima dopadne. Sveti Nikola je posna slava jer pada u toku Božićnog posta, pa pored neizostavnih mimoze i ruske salate, poslužite i predjela koja niko ne odbija, kao što su punjena jaja, ali i rolovane tikvice. Ovo povrće spada u najpopularnije, a kada ga premažete posnim krem sirom i napunite paradajzom, biće još ukusnije.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- čeri paradajz
- 250 g posnog krem sira
- peršun
- 2 čena belog luka
- brašno
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, stavite na tanjir, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta. Za to vreme pomešajte krem sir, sekcani peršun i mleveni beli luk, pa promešajte. Tikvice obrišite ubrusom, a zatim ih uvaljajte u brašno i ispržite na malo ulja. Svaku tikvicu premažite krem sirom, pa stavite četvrtinu čeri paradajza i urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom