Da li postoji osoba koja može da odoli palačinkama? Em što se lako spremaju, super su ukusa, a i sastojci su jeftini. U poslednje vreme, pored slatkih, popularne postaju i slane palačinke, pogotovo one pohovane. Ali, kako su napolju visoke temeprature, više nam prija da manje vremena provedemo pored šporeta, pa vam predlažemo da napravite slane palačinke punjene mlevenim mesom i sirom. Ovako pripremljene palačinke su odličan predlog za ručak.
- Sastojci:
- 1 čen belog luka
- 300 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica crvene slatke paprike
- 2-3 kašike paradajz pirea
- 1-2 kašike ljutog sosa
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 ljubičastog luka
- 1 paprika
- Za palačinke:
- 1/4 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 1-2 kašike putera
- 1 kašičica soli
- Još:
- rendani sir
- puter
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite seckani beli luk, pa dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa dodajte i ostale začine i promešajte. Kada se meso proprži dodajte paradajz pire, ljuti sos, sok od limuna i opet promešajte, pa dodajte seckani luk i papriku. Ostavite još kratko sve da se proprži. U posudi umutite mleko, istopljeni puter, brašno i so. Ispržite palačinke. Uzmite jednu palačinku, stavite parče putera, pa pospite rendani sir i sipajte nadev na sredinu. Preklopite prvo po dužini, pa kraj premažite istopljenim puterom, pa preklopite po širini. Treba da dobijete oblik kvadrata. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus