Pileća džigerica ima jak ukus i ne voli svako da je jede. Libanci prave džigericu u sosu od nara kako bi malo ublažili jačinu i zaista je ukusno. Profesionalni kuvar Mark Abed podelio je na svom YouTube kanalu video kako da lako i brzo napravite fantastično jelo koje će se svima dopasti i to od svega par sastojaka.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g pileće džigerice
- 2 kašike slanog putera
- 1/2 čena belog luka
- 4 kašike melase od nara (može i sok)
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika svežeg nara
Priprema:
Iseckajte džigericu, pa je prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta. Procedite i osušite meso ubrusom. Maslinovo ulje zagrejte i onda ubacite meso, posolite i ispržite (ali ne skroz). Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i seckani beli luk, a posle minut, dva vratite meso i dodajte melasu od nara i limunov sok. Promešajte da se sve lepo sjedini i da se meso skroz isprži. Ukrasite narom i pinjolama koje ste prethodno propržili.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem