Pileća džigerica ima jak ukus i ne voli svako da je jede. Libanci prave džigericu u sosu od nara kako bi malo ublažili jačinu i zaista je ukusno. Profesionalni kuvar Mark Abed podelio je na svom YouTube kanalu video kako da lako i brzo napravite fantastično jelo koje će se svima dopasti i to od svega par sastojaka. 

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 200 g pileće džigerice 
  • 2 kašike slanog putera 
  • 1/2 čena belog luka 
  • 4 kašike melase od nara (može i sok)
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1 kašika svežeg nara 

Priprema:

Iseckajte džigericu, pa je prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta. Procedite i osušite meso ubrusom. Maslinovo ulje zagrejte i onda ubacite meso, posolite i ispržite (ali ne skroz). Izvadite iz tiganja, pa dodajte puter i seckani beli luk, a posle minut, dva vratite meso i dodajte melasu od nara i limunov sok. Promešajte da se sve lepo sjedini i da se meso skroz isprži. Ukrasite narom i pinjolama koje ste prethodno propržili. 

Izvor: Stvar ukusa