Volite pitu, ali ne jedu vam se više standradne koje se prave od gotovih ili domaćih kora, punjene krompirom, sirom ili mesom. Napravite lažnu pitu od pire krompira i povrća i oduševićete se već na prvi zalogaj. Vrlo je jednostavno, a najbolje od svega je što ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 šargarepe
- 1 jaje
- 3 kašike parmezana
- 100 g praške šunke
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 8-10 čeri paradajza
- 1 paprika
- peršun
- prezle
Priprema:
Krompir i šargarepu isecite i skuvajte. Na ulju proprežite sirno seckan crni i beli luk, pa dodajte seckanu papriku i čeri paradajz. Pred kraj dodajte i seckani peršun i promešajte. Izgnječite krompir i šargarepu, pa dodajte jaje. Dobro sjedinite. Dodajte parmezan ili neki drugi sir i prelijte maslinovim uljem. Dobro sjedinite smesu, a zatim sipajte pola u nauljenu tepsiju koju ste posuli prezlama i lepo utapkajte nauljenim prstima. Preko stavite prašku šunku, a zatim i smesu sa povrćem. Poslednji sloj je preostali pire krompir. Pospite prezlama i sipajte malo maslinovog ulja. Pecite na 200°C oko 35 minuta. Začinite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem