Volite pitu, ali ne jedu vam se više standradne koje se prave od gotovih ili domaćih kora, punjene krompirom, sirom ili mesom. Napravite lažnu pitu od pire krompira i povrća i oduševićete se već na prvi zalogaj. Vrlo je jednostavno, a najbolje od svega je što ne oduzima puno vremena. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 jaje
  • 3 kašike parmezana
  • 100 g praške šunke
  • 2 crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 8-10 čeri paradajza
  • 1 paprika 
  • peršun
  • prezle 

Priprema:

Krompir i šargarepu isecite i skuvajte. Na ulju proprežite sirno seckan crni i beli luk, pa dodajte seckanu papriku i čeri paradajz. Pred kraj dodajte i seckani peršun i promešajte. Izgnječite krompir i šargarepu, pa dodajte jaje. Dobro sjedinite. Dodajte parmezan ili neki drugi sir i prelijte maslinovim uljem. Dobro sjedinite smesu, a zatim sipajte pola u nauljenu tepsiju koju ste posuli prezlama i lepo utapkajte nauljenim prstima. Preko stavite prašku šunku, a zatim i smesu sa povrćem. Poslednji sloj je preostali pire krompir. Pospite prezlama i sipajte malo maslinovog ulja. Pecite na 200°C oko 35 minuta. Začinite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa