Ova vrsta deserta koja se servira u slojevima u providnoj činiji vodi poreklo iz Velike Britanije i naziva se Trifle. Obično se služi na proslavama i različitim slavljima. Glavni sastojak su piškote i voće, obogaćeni pudingom i voćnim pireom. Poslastica je jako lagana i kremasta i oduševiće sve koji je budu probali.

Sastojci

  • 100g krem sira bez masti, omekšanog
  • 1 šolja jogurta od vanile bez masti
  • 2 šolje mleka bez masti
  • 1 pakovanje instant pudinga od limuna
  • 2 kašičice rendane limunove korice
  • 2,5 šolje svežih jagoda, presečenih na pola
  • 1 kašika vode
  • 300 g piškota

Opciono: umućen šlag i dodatne jagode

Priprema:

U velikoj činiji umutite krem sir i jogurt. Dodajte mleko, mešavinu suvog pudinga i limunovu koricu - mutiti dok ne postane glatko. U blenderu umutite1/2 šolje jagoda i kašiku vode dok se ne sjedine.

Svaku piškotu podelite na 3 dela stavite trećinu u providnu posudu za posluživanje. Prelijte trećinom mešavine pudinga i polovinom preostalih jagoda. Prelijte polovinom sosa od jagoda. Ponovite sve slojeve. Po želji ukrasite umućenim šlagom i dodatnim jagodama. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 2 sata.

Izvor: Stvar ukusa