Ova vrsta deserta koja se servira u slojevima u providnoj činiji vodi poreklo iz Velike Britanije i naziva se Trifle. Obično se služi na proslavama i različitim slavljima. Glavni sastojak su piškote i voće, obogaćeni pudingom i voćnim pireom. Poslastica je jako lagana i kremasta i oduševiće sve koji je budu probali.
Sastojci
- 100g krem sira bez masti, omekšanog
- 1 šolja jogurta od vanile bez masti
- 2 šolje mleka bez masti
- 1 pakovanje instant pudinga od limuna
- 2 kašičice rendane limunove korice
- 2,5 šolje svežih jagoda, presečenih na pola
- 1 kašika vode
- 300 g piškota
Opciono: umućen šlag i dodatne jagode
Priprema:
U velikoj činiji umutite krem sir i jogurt. Dodajte mleko, mešavinu suvog pudinga i limunovu koricu - mutiti dok ne postane glatko. U blenderu umutite1/2 šolje jagoda i kašiku vode dok se ne sjedine.
Svaku piškotu podelite na 3 dela stavite trećinu u providnu posudu za posluživanje. Prelijte trećinom mešavine pudinga i polovinom preostalih jagoda. Prelijte polovinom sosa od jagoda. Ponovite sve slojeve. Po želji ukrasite umućenim šlagom i dodatnim jagodama. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove