Iskoristite sezonu jagoda i napravite osvežavajući letnji tiramisu. Čuvena italijanska poslastica u voćnoj verziji će vam se još više dopasti, a najbolje je od svega što vam treba stvarno malo vremena. U ovom receptu se dodaje kondenzovano mleko i sirup od jagoda, kao i limunov sok koji kolač čine odličnim.
Sastojci:
Za sirup:
- 100 g jagoda
- 30 g šećera
- 60 ml vode
- 10 ml soka od limuna
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 20 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g kondenzovanog mleka
- 5 ml soka od limuna
- piškote
- sveže jagode
Priprema:
Jagode isekcajte, pa sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte dok se malo ne zgusne. U posudi poređajte piškote, a zatim jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude. Preko piškota sipajte pola sirupa od jagoda. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u maskarpone i šećer u prahu. Opet sjedinite mikserom, a zatim dodajte limunov sok i kondenzovano mleko. Dobro sjedinite. Pola smese sipajte preko sirupa, pa poređajte piškote, zatim još jedan red sirupa i na kraju fil. Ukrasite seckanim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća