Iskoristite sezonu jagoda i napravite osvežavajući letnji tiramisu. Čuvena italijanska poslastica u voćnoj verziji će vam se još više dopasti, a najbolje je od svega što vam treba stvarno malo vremena. U ovom receptu se dodaje kondenzovano mleko i sirup od jagoda, kao i limunov sok koji kolač čine odličnim. 

Sastojci:

Za sirup:

  • 100 g jagoda 
  • 30 g šećera 
  • 60 ml vode 
  • 10 ml soka od limuna 

Za fil:

  • 250 g maskarpone sira 
  • 20 g šećera u prahu 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 80 g kondenzovanog mleka 
  • 5 ml soka od limuna 
  • piškote 
  • sveže jagode

Priprema: 

Jagode isekcajte, pa sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte dok se malo ne zgusne. U posudi poređajte piškote, a zatim jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude. Preko piškota sipajte pola sirupa od jagoda. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u maskarpone i šećer u prahu. Opet sjedinite mikserom, a zatim dodajte limunov sok i kondenzovano mleko. Dobro sjedinite. Pola smese sipajte preko sirupa, pa poređajte piškote, zatim još jedan red sirupa i na kraju fil. Ukrasite seckanim jagodama. 

Izvor: Stvar ukusa