Iskoristite sezonu jagoda i napravite osvežavajući letnji tiramisu. Čuvena italijanska poslastica u voćnoj verziji će vam se još više dopasti, a najbolje je od svega što vam treba stvarno malo vremena. U ovom receptu se dodaje kondenzovano mleko i sirup od jagoda, kao i limunov sok koji kolač čine odličnim.
Sastojci:
Za sirup:
- 100 g jagoda
- 30 g šećera
- 60 ml vode
- 10 ml soka od limuna
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 20 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 80 g kondenzovanog mleka
- 5 ml soka od limuna
- piškote
- sveže jagode
Priprema:
Jagode isekcajte, pa sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte dok se malo ne zgusne. U posudi poređajte piškote, a zatim jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude. Preko piškota sipajte pola sirupa od jagoda. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte u maskarpone i šećer u prahu. Opet sjedinite mikserom, a zatim dodajte limunov sok i kondenzovano mleko. Dobro sjedinite. Pola smese sipajte preko sirupa, pa poređajte piškote, zatim još jedan red sirupa i na kraju fil. Ukrasite seckanim jagodama.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem