Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE ODLIČNU DOMAĆU ČOKOLADU: Mogu da jedu i oni koji su intolerantni na laktozu, a zdravija je od kupovne

Autor Sanja Belinić

Domaća čokolada je zdravija od kupovne, a jednako je ukusna.

 Domaća čokolada Izvor: Shutterstock

Obično ljudi izbegavaju čokoladu jer je puna šećera, ali ako je umereno jedete ona ima brojne benefite za vaš organizam. Naravno, bolje je ako čokolada ima veći procenat kakaoa. Super je za regulaciju šećera (crna čokolada ima niski glikemijski indeks), pozitivno utiče na srce (nekoliko kockica dnevno smanjuje krvni pritisak i poboljšava protok krvi), dobra je i protiv depresije (sadrži seratonin i endorfin).... 

Ovaj recept za domaću čokoladu je odličan jer ne sadrži mleko, pa mogu da jedu i oni koji su intolerantni na laktozu i imaju alergiju na protein kravljeg mleka. Potrebna su vam 3 osnovna sastojka i dodaci po želji da je napravite. 

Pročitajte i kako da napravite domaće bademovo mleko

Sastojci:

  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike meda

Dodaci: 

  • mleveni keks
  • kokos 
  • lešnici

Priprema: 

Istopite kokosovo ulje, pa dodajte kakao i med. Smanjite temepraturu i kuvajte nekih 3-5 minuta, uz konstantno mešanje. Sipajte dobijenu smesu na pek papir ili aluminijumsku foliju i pospite mlevenim keksom i kokosom. Ako želite možete da stavite i dodatke po želji kao što su suvo voće, lešnici...  

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti