Dragana Džaleta poznatija na Instagranu kao "Dangina kuhinja" bila je gošća u emisiji "Praktična žena". Ovaj put pokazala je recept za letnji tart sa belom čokoladom, koji se pravi za najviše 15 minuta, a posle vam je samo potrebno strpljenje dok se stegne. 

Možete da ga ukrasite voćem po ukusu, a mi vam predlažemo da iskoristite jagode dok im još uvek traje sezona. 

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g otopljenog putera
  • 100 ml soka od pomorandže

Za krem:

  • 200 g bele čokolade
  • 180 ml slatka pavlake

Priprema:

Za podlogu otopite margarin i pomešajte sa mlevenim keksom i sokom od pomorandže i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prebacite je u plitki limeni kalup i formirajte koru. Ostavite je u frižideru dok ne pripremite fil. U šerpici zagrevajte slatku pavlaku na umerenoj temeparaturi, a potom dodajte belu čokoladu. Sve mešajte dok se u potpunosti čokolada ne rastopi. Skuvani fil prelijte preko kore i lepo ga poravnajte. Tart stavite u frižider da se u potpunosti stegne. Pre služenja ga ukrasite voćem po ukusu, a najbolje je da iskoristite sezonu jagoda dok još uvek traje.

Izvor: Praktična žena