Tijana Jović u emisiji "Praktična žena" Nataše Pavlović, pokazala je recept za pravu letnju poslasticu u čaši. Ukoliko žudite za laganom, osvežavajućom poslasticom koja će obradovati vaše čulo ukusa, onda je ovaj mus od maline i bele čokolade idealan za vas, a što je najbolje od svega pravi se veoma brzo.
Sastojci:
- 400 g maskarpone sira
- 600 g kisele pavlake
- 150 g prah šećera
- 500 g malina
- 4 kašike šećera
- 3 vanilin šećer
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 150 g bele čokolade
Priprema:
Stavite u šerpu maline, šećer i vanilin šećer, pa kuvajte desetak minuta i ostavite da se ohladi. Pomešajte kiselu pavlaku, maskarpone sir i prah šećer. Dobijenu smesu podelinu u dva dela. Jednu ostavite belu, a u drugu dodajte jednu kašiku skuvanih, ohlađenih malina i promešajte da dobijete roze smesu. Pripremite 6 čaša. Na dno čaša sipajte roze smesu, pa ohlađen sos od malina i na kraju beli fil. Čokoladu otopite na pari sa slatkom pavlakom, te kad se malo prohladi prelijte preko belog fila. Dekorišite voćem po izboru. Možete je poslužiti odmah, a možete i da je ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena.
Izvor: Praktična žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus