Tijana Jović u emisiji "Praktična žena" Nataše Pavlović, pokazala je recept za pravu letnju poslasticu u čaši. Ukoliko žudite za laganom, osvežavajućom poslasticom koja će obradovati vaše čulo ukusa, onda je ovaj mus od maline i bele čokolade idealan za vas, a što je najbolje od svega pravi se veoma brzo.
Sastojci:
- 400 g maskarpone sira
- 600 g kisele pavlake
- 150 g prah šećera
- 500 g malina
- 4 kašike šećera
- 3 vanilin šećer
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 150 g bele čokolade
Priprema:
Stavite u šerpu maline, šećer i vanilin šećer, pa kuvajte desetak minuta i ostavite da se ohladi. Pomešajte kiselu pavlaku, maskarpone sir i prah šećer. Dobijenu smesu podelinu u dva dela. Jednu ostavite belu, a u drugu dodajte jednu kašiku skuvanih, ohlađenih malina i promešajte da dobijete roze smesu. Pripremite 6 čaša. Na dno čaša sipajte roze smesu, pa ohlađen sos od malina i na kraju beli fil. Čokoladu otopite na pari sa slatkom pavlakom, te kad se malo prohladi prelijte preko belog fila. Dekorišite voćem po izboru. Možete je poslužiti odmah, a možete i da je ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena.
Izvor: Praktična žena
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem