Tijana Jović u emisiji "Praktična žena" Nataše Pavlović, pokazala je recept za pravu letnju poslasticu u čaši. Ukoliko žudite za laganom, osvežavajućom poslasticom koja će obradovati vaše čulo ukusa, onda je ovaj mus od maline i bele čokolade idealan za vas, a što je najbolje od svega pravi se veoma brzo.

Sastojci:

  • 400 g maskarpone sira
  • 600 g kisele pavlake
  • 150 g prah šećera
  • 500 g malina
  • 4 kašike šećera
  • 3 vanilin šećer
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g bele čokolade

Priprema:

Stavite u šerpu maline, šećer i vanilin šećer, pa kuvajte desetak minuta i ostavite da se ohladi. Pomešajte kiselu pavlaku, maskarpone sir i prah šećer. Dobijenu smesu podelinu u dva dela. Jednu ostavite belu, a u drugu dodajte jednu kašiku skuvanih, ohlađenih malina i promešajte da dobijete roze smesu. Pripremite 6 čaša. Na dno čaša sipajte roze smesu, pa ohlađen sos od malina i na kraju beli fil. Čokoladu otopite na pari sa slatkom pavlakom, te kad se malo prohladi prelijte preko belog fila. Dekorišite voćem po izboru. Možete je poslužiti odmah, a možete i da je ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. 

Izvor: Praktična žena