Postanite pica majstor uz ovaj savršen recept za testo. Više ne morate da idete u restorane ili da naraučijete hranu, kod kuće možete da spremite najukusniju picu i to vrlo jednostavno. Zamesite testo, a u njega dodajte i prstohvat origana, jer ga ovaj mirisni začin čini mnogo ukusnijim. Testo za picu možete da filujete po želji.
- Sastojci:
- 4 šolje brašna
- 2,5 kašičice suvog kvasca
- 1,5 šolja vode
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- prstoһvat šećera
- prstohvat soli
- prstohvat origana (bolje je ako imate svež)
Priprema:
U posudu sipajte toplu vodu i dodajte šećer i kvasac, pa promešajte. Pokrijte i ostavite 5-10 minuta. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so, pa dodajte maslinovo ulje i origano. Zatim dodajte i aktivirani kvasac, pa umesite testo koje se ne lepi. Premažite ga maslinovim uljem, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom nekih sat i po vremena. Zatim razvucite u krug i filujte po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem