Meso sa roštilja spada u najukusije i najlakše za pripremu. Sve što treba da uradite jeste da ga prethodno marinira, a onda grilijute. Postupak nije nimalo komplikovan, ali postoje trikovi koji će ga učiniti još lepšim. Za određene vrste mesa postoji i odgovarajuća marinada koja ga čini sočnijim i mekšim. Ako volite meso sa roštilja, iskusne domaćice su otkrile sjajan trik.
U marinadu za meso obavezno dodajte šećer. Ovaj sastojak ne služi samo da zasladi jela koja spremate i ne koristi se samo za poslastice, već može da pomogne da se napravi tanka i hrskava kora na mesu. Takođe, šećer ublažava i kiselost jela sa paradajz sosom. Ako želite da napravite savršeno ukusno roštiljsko meso, onda vam preproučujemo da u marinadu dodate i šećer. Na 1 kg mesa dovoljna je jedna kašika šećera.
Izvor: Stvar ukusa
Lincer torta - raskošnija verzija popularnih sitnih kolača
Brze pogačice od krompira i sira gotove za manje od pola sata
Medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom
Prolećna obrok salata sa makaronama, kuvanim jajima i rotkvicama
Recept za turske ćevape od jagnjetine