Meso sa roštilja spada u najukusije i najlakše za pripremu. Sve što treba da uradite jeste da ga prethodno marinira, a onda grilijute. Postupak nije nimalo komplikovan, ali postoje trikovi koji će ga učiniti još lepšim. Za određene vrste mesa postoji i odgovarajuća marinada koja ga čini sočnijim i mekšim. Ako volite meso sa roštilja, iskusne domaćice su otkrile sjajan trik.
U marinadu za meso obavezno dodajte šećer. Ovaj sastojak ne služi samo da zasladi jela koja spremate i ne koristi se samo za poslastice, već može da pomogne da se napravi tanka i hrskava kora na mesu. Takođe, šećer ublažava i kiselost jela sa paradajz sosom. Ako želite da napravite savršeno ukusno roštiljsko meso, onda vam preproučujemo da u marinadu dodate i šećer. Na 1 kg mesa dovoljna je jedna kašika šećera.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus