Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SE DODAJE ŠEĆER KADA SPREMATE ROŠTILJSKO MESO: Iskusne domaćice otkrile tajnu

U marinadu obavezno dodajte jedan sastojak i meso sa roštilja će biti ukusnije.

 Kako da meso sa roštilja bude ukusnije Izvor: Shutterstock

Meso sa roštilja spada u najukusije i najlakše za pripremu. Sve što treba da uradite jeste da ga prethodno marinira, a onda grilijute. Postupak nije nimalo komplikovan, ali postoje trikovi koji će ga učiniti još lepšim. Za određene vrste mesa postoji i odgovarajuća marinada koja ga čini sočnijim i mekšim. Ako volite meso sa roštilja, iskusne domaćice su otkrile sjajan trik.

U marinadu za meso obavezno dodajte šećer. Ovaj sastojak ne služi samo da zasladi jela koja spremate i ne koristi se samo za poslastice, već može da pomogne da se napravi tanka i hrskava kora na mesu. Takođe, šećer ublažava i kiselost jela sa paradajz sosom. Ako želite da napravite savršeno ukusno roštiljsko meso, onda vam preproučujemo da u marinadu dodate i šećer. Na 1 kg mesa dovoljna je jedna kašika šećera. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti