Zimu ne možemo da zamislimo bez kiselog kupusa i jela koje se prave od njega. Ali kada dođe toplije vreme, teška hrana nam teško pada na stomak, pa se svi odlučujemo za nešto lakše. Ako volite da jedete kupus, onda obavezno iskoristite sezonu svežeg kupusa. Možete da ga spremate na mnogo načina, a jedan od poznatih srpskih jela je i slatki kupus. Iskusne domaćice su otkrile trikove koji će vam pomoći da slatki kupus bude još ukusniji.
Crni luk
Većina domaćica prvo proprži crni luk, pa dodaje kupus i ostale sastojke. Ali kako bi sladak kupus bio ukusniji obavezno crni luk propržite zasebno sa prstohvatom šećera, pa dodajte u jelo koje je pred kraj kuvanja.
Soja sos
Sladak kupus će imati lepši ukus ako u njega dodate kašiku, dve soja sosa. On ima specifičan ukus, a mala količina može samo da obogati jelo.
Slanina
O slanini ne moramo puno da pričamo, jer je svi vole i znaju koliko ona može da poboljša ukus nekog jela. Tako je i sa slatkim kupusom koji će biti mirisniji.
Кim
Ako do sada niste koristili kim prilikom kuvanja slatkog kupusa, onda obavezno počnite. On će takođe jelo učiniti mirisnijim.
Pavlaka za kuvanje
Pavlaka za kuvanje je možda i najbolji trik. Ona se dodaje pred kraj kuvanja, a možete da je pomešate i sa kašičicom brašna. Sos će biti kremastiji, a sladak kupus ukusniji.
Izvor: Stvar ukusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese