Zimu ne možemo da zamislimo bez kiselog kupusa i jela koje se prave od njega. Ali kada dođe toplije vreme, teška hrana nam teško pada na stomak, pa se svi odlučujemo za nešto lakše. Ako volite da jedete kupus, onda obavezno iskoristite sezonu svežeg kupusa. Možete da ga spremate na mnogo načina, a jedan od poznatih srpskih jela je i slatki kupus. Iskusne domaćice su otkrile trikove koji će vam pomoći da slatki kupus bude još ukusniji.
Crni luk
Većina domaćica prvo proprži crni luk, pa dodaje kupus i ostale sastojke. Ali kako bi sladak kupus bio ukusniji obavezno crni luk propržite zasebno sa prstohvatom šećera, pa dodajte u jelo koje je pred kraj kuvanja.
Soja sos
Sladak kupus će imati lepši ukus ako u njega dodate kašiku, dve soja sosa. On ima specifičan ukus, a mala količina može samo da obogati jelo.
Slanina
O slanini ne moramo puno da pričamo, jer je svi vole i znaju koliko ona može da poboljša ukus nekog jela. Tako je i sa slatkim kupusom koji će biti mirisniji.
Кim
Ako do sada niste koristili kim prilikom kuvanja slatkog kupusa, onda obavezno počnite. On će takođe jelo učiniti mirisnijim.
Pavlaka za kuvanje
Pavlaka za kuvanje je možda i najbolji trik. Ona se dodaje pred kraj kuvanja, a možete da je pomešate i sa kašičicom brašna. Sos će biti kremastiji, a sladak kupus ukusniji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus